Wat doe ik graag?

knuffelen met Okkie, spelletjes spelen met Leon (mijn vriend), series kijken, streamen op mijn Twich kanaal laailagames en zo af en toe knutselen. Maar ook leuke dingen zoals een dierentuinen, de hortus, kastelen en pretparken.

Sport

Ik doe al sinds 2015 aan handboogschieten bij de handboogschiet vereniging Deventer. Hier help ik ook mee om de content van de website up-to-date te houden. Ook heb ik mijn eigen boog en pijlen. Mijn pijlen zijn best herkenbaar want ik maak ze zelf en doe altijd blauwe veertjes dus zowat iedereen van de vereniging die weet dat dat mijn pijlen zijn met de blauwe veertjes.

Ook is er eens per jaar een de Fairdays, dat is een boogschiet evelement waar veel schutters naar toe komen om op een groot parkour allemaal dingen/nep dieren te schieten. Ik zelf ben daar wel meer van het onderdeel Cloud schieten omdat ik daar erg goed in ben.

Ook heb ik een jaartje Ashihara karate gedaan en allemaal daarvoor heel lang op zwemmen gezeten met mijn beste vriendin. Ik heb daarom ook nu 11 zwemdiploma’s ik ben er uiteindelijk helaas wel mee gestopt maar vindt het nog steeds geweldig en één van de leukste dingen om te doen. Maar door tijdgebrek doordeweeks lukte het niet allemaal meer zo goed.

Slak

Ik heb twee slakken genaamd Sumurie (dat is de grootste) en Escar van Escargot. Zij zijn Afrikaanse reuzeslakken en wegen op moment tussen de 250 en 350 gram. Ze zijn zo als je van een slak verwacht niet zo erg onderhoud eisend maar wel leuk om naar te kijken. Doordat ze ook zo groot zijn kan je ze zelfs horen kauwen op bijvoorbeeld komkommer, wat een zeer apart geluid is als je het mij vraagt.

De slakken zijn weekdieren(voor als je het niet wist) en houden daarom ook erg van afgespoeld worden onder een lauwe warme kraan.
Maar voor de rest kunnen Afrikaanse reuzen slakken 15 jaar worden en zijn die van mij uit 2017 Dus hebben ze nog wat jaartjes te gaan om nog groter te worden.

De Okkie

Mijn kleine Agoporis/ Dwegpapegaai geboren begin september 2021 en het liefste kleine vogeltje die je maar kan wensen.

Ze is dol op dingen slopen zo als papier en karton, muntjes van tafels of kastjes af gooien (en dan verbaast naar de grond kijken waar de muntjes op geland zijn) maar ook op dingen leren en woordjes zeggen.

Een Agoporis praat normaal niet maar zij brabbelt er goed op los met haar lieveling ’s woordjes: kiekeboe, baby, opstappen, pawawawa (geluids effect), mwaaaa (kus geluid) en nu ook lie-ke. Deze woordjes moeten altijd voordat ze gaat slapen herhaald worden wat soms wel een beetje lang duurt maar toch best wel leuk.

Ook kan ze als best wat truckjes zoals een rondje, poot, ringentjes van een stokje halen, muntjes uit een bakje halen, opstappen, op een mini skateboard opstappen en een paar woordjes op commando. Maar alleen als ze er zin in heeft, als ze het niet interessant genoeg vindt gaat ze vaak gewoon even rondvliegen of wat proberen te slopen.